Tegenhetlicht

Terug naar de Oude paden

Zaait aan alle wateren….

Een reactie plaatsen

Zaait aan alle wateren…

Een zin met bijzondere betekenis
Een zin om op te wekken uit te gaan
Uit de comfortzone zoals men tegenwoordig weleens placht te zeggen

Jesaja 32:20 Shalom gijlieden, die aan alle wateren zaait; gij, die den voet des osses en des ezels derwaarts henenzendt!
Het vraagt inzet om te gaan en zeker naar wateren die Hij op het oog heeft. Om de os en de ezel ook die kant op te laten gaan, je zou kunnen zeggen dat dat symbolisch was, maar in de tijd van Yeshua was daar wel sprake van.
De ezel die zijn gebruikelijke gangetje weet, gaat niet vanzelf een andere route…

Jaren geleden zijn we es met een ezel twee dagen op pad gegaan. We kregen instructies hoe we met het beestje om moesten gaan. Dat was een mooie levenservaring en aan te bevelen! Onderweg kwamen we mensen tegen die met de eigenaar moesten bellen omdat de ezel geen poot meer verzette.
Het zou kunnen dat wij een makkelijk dier hadden,maar we hadden begrepen dat het geen paard is dat je bevelen geeft. Met een ezel moet je laten zien dat jij de route bepaalt en vervolgens in een soort van kameraadschap verder trekt.

Vanmorgen kreeg ik die woorden van genoemde tekst weer in gedachten toen me een artikel uit het Reformatorisch Dagblad onder ogen kwam waarin Bob van Dijk werd geciteerd en die woorden maakten me blij.
Blij, omdat Reformatorische kringen mij aan het hart gaan. Ik kwam er zelf zijdelings uit en onder hen zijn veel serieuze mensen.
Van hen leerde ik dat het Woord het Woord is. Dat je het Woord serieus moet nemen. Van hen leerde ik in beginsel dat YHVH heilig is. Het besef dat Hij boven alles staat en niet een loyale, tolerante vriend, die zaken over het hoofd en door de vingers ziet. Nu zoveel jaren later is dat in mijn beleving nog steeds zo, maar gedragen door Zijn aangereikte liefde, zoveel voller.
Daarom blijft dat achterland mijn belangstelling hebben en ook mijn sympathie, alhoewel zij dat niet altijd begrepen hebben. en dat is niet erg, wat het is Hij, YHVH, Die me die gevoelens geeft. In dienst van Hem ben ik, wandelend en lerende.

Zaait aan alle wateren…
In het besef en wetenschap dat we gezonden worden
Dat geeft de juiste houding
Overeenkomstig daarmee en Zijn aanmoediging tesamen, brengt iets in beweging waarvan Hij de uitkomst weet.
Halleluyah!

Artikel Ref Dagblad met Drs Bob van Dijk

Auteur: hadassah18

Wat ik denk dat ik doe? Op doorreis. Ik heb YHWH´s Instructies ontdekt die uitgelegd worden in ZIjn hele Woord, die ik Torah ben gaan noemen en daarbij bewust geworden om Zijn Woord zonder menselijke toevoegingen te toetsen. Ik had dat mijns inziens nooit kunnen ontdekken zonder Yeshua.Wie ik ben? Vrouw, moeder, getrouwd én ik heb m'n identiteit gevonden in YHWH´s Torah toen Hij mij liet zien dat er twee huizen zijn oa beschreven in Ezechièl 37.Omdat ik dat niet veel in onze taal tegenkom, dacht ik een stukje van mijn bevinden online te gaan delen,wat ik sinds 2007 daadwerkelijk doe. Ik hou verder van voedsel bereiden volgens de spijswetten en zonder schadelijke E-nummers, tuinieren, wilde kruiden en groenten, Hebreeuwse muziek, gelijkgestemden ontmoeten...enzo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s