Tegenhetlicht

Terug naar de Oude paden

De opgang en achteraf gezien: Yom HaKippurim

Een reactie plaatsen

In de opgang van Yom HaKippurim kwamen er verschillende zaken op ’t pad. Een was er dat het herstel nog niet voltooid is en we als huizen nog op verschillende lokaties verkeren, hoewel een aantal afgevaardigden ons wel vertegenwoordigen in het land waar Yeshua geboren is en waarnaar de tweede aliyah zal gaan plaatsvinden.

Het maakte dat ik ging kijken naar wat er aan voorbereiding bezig is, nu de straf van de verbanning over is.

Ik zag woorden over Wet en Genade, Huis van Yahudah/Torah en Huis Efrayim/Genade (gevonden).

Twee getuigen voor YHWH’s aangezicht:

“and, in this last day He would have them, and their companions, come together, that they might confirm His truth in the earth (Genesis 48:19; 1 Kings 12:15,24; Hosea 1:10-11; John 8:17; Romans 9:26).”
http://www.redeemedisrael.com/

Ook hoorde ik een uitleg over het vasten op Yom HaKippurim en of het werkelijk moest.

Juist in die dagen hoorde ik ook het prachtige lied Haben Yakir Li in verscheidende uitvoeringen..

https://www.youtube.com/watch?v=eCLGhByKlCQ

Daarnaast zag ik op de avond vóórdat de Yom Hakippurim in Israel plaatsvond, een gezamelijk massale bijeenkomst bij de Western Wall

Hoopvol dat was de indruk de ik met Yom HaKippurim meekreeg.

Wat YHWH begon zal Hij gaan voleinden.

Volgens de uitleg van 119ministries hoeft er niet gevast te worden,maar het initiatief om te vasten is een krachtig middel om iemand bij de les te houden.Dan geen gebod,maar een vrijwillige zaak om niet afgeleid te worden, want wat is een mens?

Day of coverings
Vuuroffer
Bloed
Verzoeningen
Yeshua
Gebed van Nehemia 1:5-11

Zondebesef in de zin zoals wij, komend uit de voornamelijk christenheid, kent Yudah niet zoals Rabbi Benjamin Jacobs uitlegde in een reportage.Zij hebben er een andere benadering voor, waar zeker plaats is voor belijden en omkeren/terugkeren naar Torah.Goed om dat van hen te vernemen.

https://www.youtube.com/watch?v=sO7sM3UccVo&list=RDsO7sM3UccVo&index=1

Een vriendin in Jeruzalem die naar de Muur ging en ons vertelde dat zij daar gebeden had zowel voor ons allen.Zó hartverwarmend.Ontwakend bewustzijn…

Wanneer we vragen om herstel doen we dat in principe voor ons volk wat één gaat worden.Ons, wij…begrippen die nog meer gemeengoed moeten gaan worden zodat we er in gaan wandelen en het begint met identiteit die we door Yeshua gekregen hebben, Israeliet met de andere stammen, huizen,land, taal en onze Maker.

Zie de waardevolle woorden van Daniël, Nehemia e.a. wanneer zij pleiten.Het is niet alleen voor hen zelf wat zij vragen..en Hem herinneren aan wat Hij beloofd heeft.Nehemia 1:

Wij en onze vaderen

Daniel 9:5:

Wij hebben gezondigd…

Zijn wij al zo ver om het breder verband te zien?

Auteur: hadassah18

Wat ik denk dat ik doe? Op doorreis. Ik heb YHWH´s Instructies ontdekt die uitgelegd worden in ZIjn hele Woord, die ik Torah ben gaan noemen en daarbij bewust geworden om Zijn Woord zonder menselijke toevoegingen te toetsen. Ik had dat mijns inziens nooit kunnen ontdekken zonder Yeshua.Wie ik ben? Vrouw, moeder, getrouwd én ik heb m'n identiteit gevonden in YHWH´s Torah toen Hij mij liet zien dat er twee huizen zijn oa beschreven in Ezechièl 37.Omdat ik dat niet veel in onze taal tegenkom, dacht ik een stukje van mijn bevinden online te gaan delen,wat ik sinds 2007 daadwerkelijk doe. Ik hou verder van voedsel bereiden volgens de spijswetten en zonder schadelijke E-nummers, tuinieren, wilde kruiden en groenten, Hebreeuwse muziek, gelijkgestemden ontmoeten...enzo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s