Tegenhetlicht

Terug naar de Oude paden

Samen: The Global Hebrew Roots Phenomenon

Een reactie plaatsen

Tehillim 127:1 Een lied Hammaaloth, van Salomo. Zo YHWH het huis niet bouwt, te vergeefs arbeiden deszelfs bouwlieden daaraan; zo YHWH de stad niet bewaart, te vergeefs waakt de wachter.
Wanneer ABBA YHWH Zijn zegen geeft aan zaken die Zijn aandacht hebben, gaan we contouren zien.
Tot m’n verrassing zag ik dat een gedachte die ik kreeg recentelijk overgenomen werd en precies datgene verwoordde ,wat ik ermee op het oog had.
Het verlangvlammetje vanwege de profetie die Ezechiël oa kreeg over de twee koninkrijken, die weer herenigd zullen gaan worden, is sinds ik die ontdekking kreeg, niet meer gedoofd.
Dank u ABBA YHWH dat wij mogen opgaan.
Verheugt u met mij die ook verlangt naar het volledige herstel en de late regen…

Tehillim 127:1 A Song of degrees for Solomon. Except YHWH build the house, they labour in vain that build it: except YHWH keep the city, the watchman waketh but in vain….

The Global Hebrew Roots Phenomenon.

Just how big is this Messianic/Hebrew Roots movement? It is hard to say, but it is most definitely not an American phenomenon. As with so many things, much of the public expression of this movement generates from the United States due to the wealth, power, and cultural impact this nation has had on the entire world for the last hundred years. However, this move of God in reestablishing His nation of Israel and reconnecting Christians and others to their Hebrew roots is something that spans the entire planet. Here are a few examples:

Auteur: hadassah18

Van jongsafaan hield ik ervan om wat ik zag te verwoorden. Er waren ervaringen die ik liever schreef dan ze vertellen. Min of meer komend vanuit de rechtse flank van het christelijk geloof zonder kerklid te zijn, kreeg ik liefde voor het geschreven Woord die ook wel bijbel wordt genoemd. Al jong was ik overtuigd van de Weg,maar wist, dacht ik, het juiste pad niet. Maar de Vader wist het en begin dertig was ik, toen Hij mij met een levensveranderende gebeurtenis bevrijdde, wat ik als wederomgeboren beschouw. Die ervaring maakte dat ik Hem wilde dienen, maar Hij mocht het bepalen en dat deed Hij. In 2007 gaf Hij duidelijk aan dat ik mocht gaan delen van wat ik van Hem ontvangen had. Dat onderwerp zag ik in die tijd zelden in Nederland en omstreken. Een groot verlangen is het dat de twee huizen spoedig één kudde worden zoals beschreven in Ezechiël 37 en andere verwijzingen. Ik ben gelukkig getrouwd, moeder en ik heb mijn identiteit gevonden in YHVH's onderwijzingen. Johannes 14:26 is een raad die ik hoog acht. Het geschreven Woord van YHVH krijgt prioriteit. Naast schrijvend delen hou ik ervan om hen die de wil van de Vader willen doen, te ontmoeten en heb een brede belangstelling. Veel verantwoorde onderwerpen hebben mijn belangstelling. Dankbaar dat Hij mij ertoe aanzette om te gaan delen, wandel ik mijn levensreis, vertrouwend dat Hij het wel zal maken. "En zeg de kinderen Israels dat zij voorttrekken" Exodus 14:15

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s