Tegenhetlicht

Terug naar de Oude paden

Match: Romans 11:25/ Genesis 48;19/ Melo hagoyim

4 reacties

Spearhead

Match:
Romans 11:25/ Genesis 48;19/ Melo hagoyim

Romans 11:25 For I would not, Yisraelite brothers, that you should be ignorant of this mysterious secret, lest you should be wise in your own pride and conceit; that partial blindness has happened to Yisrael,(1)
until the fullness of the nations–the melo hagoyim–comes in.(2,3)
26 And so kol Yisrael(4) shall be saved:(5) as it is written, There shall come out of Tzion the Deliverer, and shall turn away wickedness from Yaakov:

Footnote:
1 If we let Scripture interpret Scripture, then Isaiah 8:14 speaks of both houses as being blind. Judah is blind as to who is their Moshiach. Efrayim is blind as to who they are as the other house of Yisrael, and to the relevancy of Torah in their lives, seeing it through a dark glass as a strange Jewish thing, rather than as their own marriage certificate and heritage. Traditionally these verses have been taught to mean that some Jews see and believe, and some just don’t. That meaning is seen as fallacious, when one understands that the olive tree is not strictly Jewish, and that both houses are said to be blind, which is why the terminology “partial blindness” is used to indicate that all twelve tribes are blind in differing areas.
2 The only other time this term is used in Scripture is in Genesis 48:19. Jacob laid his hands on Efrayim his grandson and said that his seed would literally become the “fullness of the nations,” or the melo-hagoyim. The mystery of the olive tree is not that some day gentiles will be part of Yisrael. That was never a mystery as all of the First Covenant spoke of the gentiles seeing the light of YHWH and Torah. The mystery of the olive tree is the identity of those who are not Jewish coming out of the nations into Moshiach. So this partial blindness on both houses according to Paul will come to an end only when the “fullness of the gentiles” comes in. The Hebraic idiom is a reference to the seed of the ten tribes collectively known as Efrayim-Yisrael. When the remnant of all ten tribes comes in, then Yisrael’s blinders will be lifted and the kingdom will begin
3 For more details, also see notes on Genesis 48:19.
4 All 12 tribes, not every Yisraelite.
5 When the melo-hagoyim/ fullness of the gentiles comes in.

Genesis 48:19 And his abba refused, and said, I know it, my son, I know it:(6) he also shall become a people,(7)and he also shall be great: but truly his younger brother shall be greater than him, and his zera shall become the fullness of the gentile
nations – melo ha-goyim.(8)
20 And he blessed them that day,(9) saying, In you shall Yisrael bless, saying, Elohim make you as Efrayim and as Menashsheh:(10)and he set Efrayim before Menashsheh

Footnote:
6 Jacob knew what he was doing in the Spirit. Do you?
7 Could this be a specific nation?
8 Melo ha-goyim, or the “fullness of the gentiles.” Efrayim’s seed later collected in the ten tribes of the northern kingdom would produce the “fullness of the gentiles.” This is a marvelous revelation that most so-called gentiles are in fact Yisrael’s physical children. Of course, they still need blood-atonement-salvation to become true redeemed remnant Yisrael. Paul confirms this clear understanding in Romans 11:25-26, when he speaks of the “fullness of the gentiles” as those who will come in as believing returning Yisrael in the last of the last days.
9 He sealed the revelation through prayer and the laying on of hands, a Yisraelite custom.
10 This sealing of Yisrael’s non-Jewish peoples is still found in the Jewish Daily Prayer book the siddur.

…….

So, because of these match we can see several special facts.
Out of Efrayim didn’t come goyim and never goyim shall inheritance the Kingdom
They were called goyim because of their punishment and divorcement,Lo-Ammi until certain time.
It is a remnant who shall come in, remnant because of forerunners, not because of special talents of themselves.
And when the melo hagoyim shall comes in all of Yisrael, yes not only one tribe or two, all of Yisrael shall see and be saved like verse 26 described.

So we know for sure, when people from our relatives don’t see what we do…we know they didn’t receive that revelation we already received for a certain raison, YHWH knows.
And yes, there are rebellions, like we all were,please read our history, but for the most, YHWH has chosen forerunners and after they have come to a certain point in a certain time, all Yisrael shall be saved.

Let us proof all things and be prepared!

(Translation Scriptures RSTNE)

Auteur: hadassah18

Van jongsafaan hield ik ervan om wat ik zag te verwoorden. Er waren ervaringen die ik liever schreef dan ze vertellen. Min of meer komend vanuit de rechtse flank van het christelijk geloof zonder kerklid te zijn, kreeg ik liefde voor het geschreven Woord die ook wel bijbel wordt genoemd. Al jong was ik overtuigd van de Weg,maar wist, dacht ik, het juiste pad niet. Maar de Vader wist het en begin dertig was ik, toen Hij mij met een levensveranderende gebeurtenis bevrijdde, wat ik als wederomgeboren beschouw. Die ervaring maakte dat ik Hem wilde dienen, maar Hij mocht het bepalen en dat deed Hij. In 2007 gaf Hij duidelijk aan dat ik mocht gaan delen van wat ik van Hem ontvangen had. Dat onderwerp zag ik in die tijd zelden in Nederland en omstreken. Een groot verlangen is het dat de twee huizen spoedig één kudde worden zoals beschreven in Ezechiël 37 en andere verwijzingen. Ik ben gelukkig getrouwd, moeder en ik heb mijn identiteit gevonden in YHVH's onderwijzingen. Johannes 14:26 is een raad die ik hoog acht. Het geschreven Woord van YHVH krijgt prioriteit. Naast schrijvend delen hou ik ervan om hen die de wil van de Vader willen doen, te ontmoeten en heb een brede belangstelling. Veel verantwoorde onderwerpen hebben mijn belangstelling. Dankbaar dat Hij mij ertoe aanzette om te gaan delen, wandel ik mijn levensreis, vertrouwend dat Hij het wel zal maken. "En zeg de kinderen Israels dat zij voorttrekken" Exodus 14:15

4 thoughts on “Match: Romans 11:25/ Genesis 48;19/ Melo hagoyim

  1. Pingback: The Global Hebrew Roots Phenomenon | The Barking Fox

  2. Dit is nie maklik om n forerunner te wees nie, dit kan baie eensaam wees. Vriende en familie verstaan dit nie, sommige stel belang ander dink egter jy is eenvoudig mal. As die Ruach Sy oortuiging in jou Gees en oo jou hart kom le het maak dit nie saak wat die mense dink nie, jy volg net vir Hom en soveel dinge begin vir jou sin maak. Wat n reis! Prys die Here!

    • Maru, shalom, ja, dit is precies waar wat wij allemaal in min of meerdere mate meemaken.Dat is eveneens een teken waaraan wij elkaar herkennen, maar de mensen om ons heen zien niet die prachtige en aantrekkelijke vondst die wij niet meer los willen laten.Dank je wel voor je reactie. het bemoedigt mij en zeker de anderen…

  3. Shalom Hadassah,

    Wilt je alstublief jouw e-mail adres aan mij sturen?

    Shalom Elsa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s