Tegenhetlicht

Terug naar de Oude paden

Ziet Ik zal iets nieuws maken…

Een reactie plaatsen

Jes 40:3 Een stem des roependen in de woestijn: Bereidt den weg des YHWH’s, maakt recht in de wildernis een baan voor onzen Elohim!
Jes 57:14 En men zal zeggen: Verhoogt de baan, verhoogt de baan, bereidt den weg, neemt den aanstoot uit den weg Mijns volks.
Jes 62:10 Gaat door, gaat door, door de poorten, bereidt den weg des volks; verhoogt, verhoogt een baan, ruimt de stenen weg, steekt een banier omhoog tot de volken!
Mt 3:3 Want deze is het, van denwelken gesproken is door Jesaja, den profeet, zeggende: De stem des roependen in de woestijn: Bereidt den weg des YHWH’s, maakt Zijn paden recht!
Mr 1:3 De stem des roependen in de woestijn: Bereidt den weg des YHWH’s, maakt Zijn paden recht.
Lu 3:4 Gelijk geschreven is in het boek der woorden van Jesaja, den profeet, zeggende: De stem des roependen in de woestijn: Bereidt den weg des YHWH’s, maakt Zijn paden recht!

Wat worden met deze verzen bedoeld?
We kunnen het persoonlijk toepassen, maar er is ook een nationaal belang.
Nee, ik bedoel niet de alleen maar de gangbare, maar er is iets nieuws aan de gang…
Jes 43:19 Ziet, Ik zal wat nieuws maken, nu zal het uitspruiten, zult gijlieden dat niet weten? Ja, Ik zal in de woestijn een weg leggen, en rivieren in de wildernis.

Iets nieuws naast het bestaande.
Er is beweging gaande dat Efrayim gaat ontwaken.
Nee, niet die enkeling her en der…
Er is meer aan de hand en in gang gezet.
Denk aan een bron en het begin van een rivier.Dat begint heel klein.Haast niet merkbaar..
Ik ben Hanoch Young gaan kennen, een orthodoxe uit Yudah, die gaan zien is dat Efrayim nog niet is teruggekeerd, laats staan weet dat zij Efrayim zijn, behoudens die enkelen die het wel zijn gaan weten en erin staan.

Hanoch is opgestaan en is via een van van enkelingen gegaan om zijn broeders helpen te ontwaken.
Een heel andere boodschap dan we gewend zijn en ook heel aantrekkelijk, want de zogenoemde gelovigen uit de volkeren/heidenen zijn gewoon Efrayim, of Efrayim toegedaan als metgezellen.
Zoals men ook metgezellen hebt die huis van Yudah toevallen.
Kom laat ons opgaan en luisteren.
Het is tijd om onze identiteit te gaan ontdekken en erin te gaan staan.

Auteur: hadassah18

Wat ik denk dat ik doe? Op doorreis. Ik heb YHWH´s Instructies ontdekt die uitgelegd worden in ZIjn hele Woord, die ik Torah ben gaan noemen en daarbij bewust geworden om Zijn Woord zonder menselijke toevoegingen te toetsen. Ik had dat mijns inziens nooit kunnen ontdekken zonder Yeshua.Wie ik ben? Vrouw, moeder, getrouwd én ik heb m'n identiteit gevonden in YHWH´s Torah toen Hij mij liet zien dat er twee huizen zijn oa beschreven in Ezechièl 37.Omdat ik dat niet veel in onze taal tegenkom, dacht ik een stukje van mijn bevinden online te gaan delen,wat ik sinds 2007 daadwerkelijk doe. Ik hou verder van voedsel bereiden volgens de spijswetten en zonder schadelijke E-nummers, tuinieren, wilde kruiden en groenten, Hebreeuwse muziek, gelijkgestemden ontmoeten...enzo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s