Tegenhetlicht

Terug naar de Oude paden

The Purpose of the Holy Spirit

Een reactie plaatsen

Really a very interesting article from the barking fox:

Not that long ago, the men’s Bible study I am blessed to attend spent several months going through the Gospel of Mark. One morning we looked in depth at the Parable of the Sower (Mark 4:1-25). Our leader astutely pointed out the words of Yeshua: “Do you not understand this parable? How will you understand all the parables?” (Mark 4:13 NASB) His conclusion, with which I agree, is that this parable is the key to understanding all of Yeshua’s parables, and thus everything He taught. Yet for all our analysis of this parable over the centuries, it seems that we may have missed something very important. What we have been missing dawned on me as we discussed Mark 4 on that day, and as we parted company I asked, “What if this parable is about the restoration of the entire Kingdom of Israel?”

Curious?

http://thebarkingfox.com/2015/03/10/the-purpose-of-the-holy-spirit/

And last but not least a very new song of James Block about Yeshuayahu 40

Auteur: hadassah18

Van jongsafaan hield ik ervan om wat ik zag te verwoorden. Er waren ervaringen die ik liever schreef dan ze vertellen. Min of meer komend vanuit de rechtse flank van het christelijk geloof zonder kerklid te zijn, kreeg ik liefde voor het geschreven Woord die ook wel bijbel wordt genoemd. Al jong was ik overtuigd van de Weg,maar wist, dacht ik, het juiste pad niet. Maar de Vader wist het en begin dertig was ik, toen Hij mij met een levensveranderende gebeurtenis bevrijdde, wat ik als wederomgeboren beschouw. Die ervaring maakte dat ik Hem wilde dienen, maar Hij mocht het bepalen en dat deed Hij. In 2007 gaf Hij duidelijk aan dat ik mocht gaan delen van wat ik van Hem ontvangen had. Dat onderwerp zag ik in die tijd zelden in Nederland en omstreken. Een groot verlangen is het dat de twee huizen spoedig één kudde worden zoals beschreven in Ezechiël 37 en andere verwijzingen. Ik ben gelukkig getrouwd, moeder en ik heb mijn identiteit gevonden in YHVH's onderwijzingen. Johannes 14:26 is een raad die ik hoog acht. Het geschreven Woord van YHVH krijgt prioriteit. Naast schrijvend delen hou ik ervan om hen die de wil van de Vader willen doen, te ontmoeten en heb een brede belangstelling. Veel verantwoorde onderwerpen hebben mijn belangstelling. Dankbaar dat Hij mij ertoe aanzette om te gaan delen, wandel ik mijn levensreis, vertrouwend dat Hij het wel zal maken. "En zeg de kinderen Israels dat zij voorttrekken" Exodus 14:15

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s