Tegenhetlicht

Terug naar de Oude paden

Strong families by restored men and women

Een reactie plaatsen

Ik ben al een poosje aan het lezen om me te laten insprireren door YHVH’s Woord over de werkelijke bedoeling van YHVH toen Hij de mens schiep en ik ga uit van het scheppingsmodel Adam en Chava, die ik weerspiegeld zie in Yeshua en Zijn Bruid. Ik kan, de gedachten die ik gekregen heb nog niet geheel verwoorden, daarom eerst maar eens een paar fragmenten, link staat hieronder…
 

Ge 1:26 En Elohim zeide: Laat Ons mensen maken, naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en dat zij heerschappij hebben over de vissen der zee, en over het gevogelte des hemels, en over het vee, en over de gehele aarde, en over al het kruipend gedierte, dat op de aarde kruipt.

En dat zij heerschappij hebben…
Zij beiden..
Hoe moeten we dat zien? Ik ben bij deel 10, maar het is zeker aan te raden bij het begin te beginnen, om een dieper inzicht te krijgen van beider rol tot elkaar, tot hun omgeving en tot YHVH. Ik vind het een bijzondere verrijking!

“Do you recall the function or role of the male from Part I? He is to remember (zakar). In order to remember or recall something, the thing being referred to would have already happened. In other words, it requires looking at what’s in front of you on the river of time. (Past) Everything that YHWH has said, the male is to remember and act on that Word. (This doesn’t excuse women from doing the same! The two become ONE flesh.) The man guards and protects all those things that are clearly “written”. Moreover, what is “past” is evident; there is no ambiguity. In other words, the past is firm or set in stone. Just like the written Word of God, it does not change. Can you see how this makes the male a picture of not only a firm foundation on which to build, but also associates him with time past? (Both are firm, set, solid, and reliable.)
(..)
Sometimes, at first glance, the motives of women are uncertain. Women usually have a strong sense of “knowing” or great intuition into things that are hidden or concealed from plain sight. They can often pick up on things in the spiritual realm easier than men. This is why most of the great women referenced in the Bible are called “prophetesses”. [2] They represent the future and the prophetic. I could go on, but you get the point. It takes both a male and female to display the image of Elohim in the earth.

YHWH has plainly told us that His desire is to REVEAL Himself unto His people. Men, in the image of God, represent what YHWH has already revealed of Himself (past). Women represent how YHWH works behind the scenes of our lives and the many promises and plans He has for us (future). If we could just grasp the enormity of what will happen when the woman is revealed, then we’d all be screaming from the rooftops, “The Spirit and the Bride say, ‘Come!’” “

https://graceintorah.net/biblical-role-of-women/

Auteur: hadassah18

Wat ik denk dat ik doe? Op doorreis. Ik heb YHWH´s Instructies ontdekt die uitgelegd worden in ZIjn hele Woord, die ik Torah ben gaan noemen en daarbij bewust geworden om Zijn Woord zonder menselijke toevoegingen te toetsen. Ik had dat mijns inziens nooit kunnen ontdekken zonder Yeshua.Wie ik ben? Vrouw, moeder, getrouwd én ik heb m'n identiteit gevonden in YHWH´s Torah toen Hij mij liet zien dat er twee huizen zijn oa beschreven in Ezechièl 37.Omdat ik dat niet veel in onze taal tegenkom, dacht ik een stukje van mijn bevinden online te gaan delen,wat ik sinds 2007 daadwerkelijk doe. Ik hou verder van voedsel bereiden volgens de spijswetten en zonder schadelijke E-nummers, tuinieren, wilde kruiden en groenten, Hebreeuwse muziek, gelijkgestemden ontmoeten...enzo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s