Tegenhetlicht

Terug naar de Oude paden

Strong families by restored men and women

Een reactie plaatsen

Ik ben al een poosje aan het lezen om me te laten insprireren door YHVH’s Woord over de werkelijke bedoeling van YHVH toen Hij de mens schiep en ik ga uit van het scheppingsmodel Adam en Chava, die ik weerspiegeld zie in Yeshua en Zijn Bruid. Ik kan, de gedachten die ik gekregen heb nog niet geheel verwoorden, daarom eerst maar eens een paar fragmenten, link staat hieronder…
 

Ge 1:26 En Elohim zeide: Laat Ons mensen maken, naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en dat zij heerschappij hebben over de vissen der zee, en over het gevogelte des hemels, en over het vee, en over de gehele aarde, en over al het kruipend gedierte, dat op de aarde kruipt.

En dat zij heerschappij hebben…
Zij beiden..
Hoe moeten we dat zien? Ik ben bij deel 10, maar het is zeker aan te raden bij het begin te beginnen, om een dieper inzicht te krijgen van beider rol tot elkaar, tot hun omgeving en tot YHVH. Ik vind het een bijzondere verrijking!

“Do you recall the function or role of the male from Part I? He is to remember (zakar). In order to remember or recall something, the thing being referred to would have already happened. In other words, it requires looking at what’s in front of you on the river of time. (Past) Everything that YHWH has said, the male is to remember and act on that Word. (This doesn’t excuse women from doing the same! The two become ONE flesh.) The man guards and protects all those things that are clearly “written”. Moreover, what is “past” is evident; there is no ambiguity. In other words, the past is firm or set in stone. Just like the written Word of God, it does not change. Can you see how this makes the male a picture of not only a firm foundation on which to build, but also associates him with time past? (Both are firm, set, solid, and reliable.)
(..)
Sometimes, at first glance, the motives of women are uncertain. Women usually have a strong sense of “knowing” or great intuition into things that are hidden or concealed from plain sight. They can often pick up on things in the spiritual realm easier than men. This is why most of the great women referenced in the Bible are called “prophetesses”. [2] They represent the future and the prophetic. I could go on, but you get the point. It takes both a male and female to display the image of Elohim in the earth.

YHWH has plainly told us that His desire is to REVEAL Himself unto His people. Men, in the image of God, represent what YHWH has already revealed of Himself (past). Women represent how YHWH works behind the scenes of our lives and the many promises and plans He has for us (future). If we could just grasp the enormity of what will happen when the woman is revealed, then we’d all be screaming from the rooftops, “The Spirit and the Bride say, ‘Come!’” “

https://graceintorah.net/biblical-role-of-women/

Auteur: hadassah18

Van jongsafaan hield ik ervan om wat ik zag te verwoorden. Er waren ervaringen die ik liever schreef dan ze vertellen. Min of meer komend vanuit de rechtse flank van het christelijk geloof zonder kerklid te zijn, kreeg ik liefde voor het geschreven Woord die ook wel bijbel wordt genoemd. Al jong was ik overtuigd van de Weg,maar wist, dacht ik, het juiste pad niet. Maar de Vader wist het en begin dertig was ik, toen Hij mij met een levensveranderende gebeurtenis bevrijdde, wat ik als wederomgeboren beschouw. Die ervaring maakte dat ik Hem wilde dienen, maar Hij mocht het bepalen en dat deed Hij. In 2007 gaf Hij duidelijk aan dat ik mocht gaan delen van wat ik van Hem ontvangen had. Dat onderwerp zag ik in die tijd zelden in Nederland en omstreken. Een groot verlangen is het dat de twee huizen spoedig één kudde worden zoals beschreven in Ezechiël 37 en andere verwijzingen. Ik ben gelukkig getrouwd, moeder en ik heb mijn identiteit gevonden in YHVH's onderwijzingen. Johannes 14:26 is een raad die ik hoog acht. Het geschreven Woord van YHVH krijgt prioriteit. Naast schrijvend delen hou ik ervan om hen die de wil van de Vader willen doen, te ontmoeten en heb een brede belangstelling. Veel verantwoorde onderwerpen hebben mijn belangstelling. Dankbaar dat Hij mij ertoe aanzette om te gaan delen, wandel ik mijn levensreis, vertrouwend dat Hij het wel zal maken. "En zeg de kinderen Israels dat zij voorttrekken" Exodus 14:15

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s