Tegenhetlicht

Terug naar de Oude paden

Goede raad

Een reactie plaatsen

1 Cor 3:14 Maar een ding doe ik, vergetende, hetgeen achter is, en strekkende mij tot hetgeen voor is, jaag ik naar het wit, tot den prijs der roeping Elohims, die van boven is in Yeshua HaMasshiach.

Een ding doe ik,
vergetende, hetgeen achter is

Niet dat ik het alrede gekregen heb, of alrede volmaakt ben; maar ik jaag er naar, of ik het ook grijpen mocht, waartoe ik van Yeshua HaMashiach ook gegrepen ben; Broeders, ik acht niet, dat ik zelf het gegrepen heb (vers 12 en 13)

strekkende mij uit

Nadát hij eerst is begonnen te vergeten, of beter gezegd, de keuze heeft gemaakt te vergeten hetgeen achter is,
was
Je kunt iets dus wanneer je t achter je laat, terugpakken en dan is de keuze om t daar te laten ongedaan gemaakt.
Vanmorgen las ik dat bijvoorbeeld bidden voor bevrijding zin heeft wanneer de zonde nagelaten wordt.

Jaag ik naar het wit…

Welke betekenis heeft dat wit?
Wit: 4649 ‘skopos, zn m

van skeptomai (letten op [“skeptisch”], misschien verwant aan 4626 via het idee van verbergen), vgl. 4626 TDNT-7:413,1047;

AV-mark 1; 1

1) uitkijk, verspieder
2) het verre doel waarnaar uitgekeken wordt, het doel dat iemand voor ogen heeft

Het meest voor de hand liggend is punt 2:
“het verre doel waarnaar uitgekeken wordt, het doel dat iemand voor ogen heeft”

Het gaat niet vanzelf om te laten hetgeen achter is…

Luk 13:24″Strijdt om in te gaan door de enge poort; want velen, zeg Ik u, zullen zoeken in te gaan, en zullen niet kunnen;”

Lu 9:62 En Yeshua zeide tot hem: Niemand, die zijn hand aan den ploeg slaat, en ziet naar hetgeen achter is, is bekwaam tot het Koninkrijk Elohims.

Maar tijdens de keuze en richting:

Psalm 23:3 Hij verkwikt mijn ziel; Hij leidt mij in het spoor der gerechtigheid, om Zijns Naams wil.
Psalm 32:8 8 Ik zal u onderwijzen, en u leren van den weg, dien gij gaan zult; Ik zal raad geven, Mijn oog zal op u zijn.

 

Auteur: hadassah18

Wat ik denk dat ik doe? Op doorreis. Ik heb YHWH´s Instructies ontdekt die uitgelegd worden in ZIjn hele Woord, die ik Torah ben gaan noemen en daarbij bewust geworden om Zijn Woord zonder menselijke toevoegingen te toetsen. Ik had dat mijns inziens nooit kunnen ontdekken zonder Yeshua.Wie ik ben? Vrouw, moeder, getrouwd én ik heb m'n identiteit gevonden in YHWH´s Torah toen Hij mij liet zien dat er twee huizen zijn oa beschreven in Ezechièl 37.Omdat ik dat niet veel in onze taal tegenkom, dacht ik een stukje van mijn bevinden online te gaan delen,wat ik sinds 2007 daadwerkelijk doe. Ik hou verder van voedsel bereiden volgens de spijswetten en zonder schadelijke E-nummers, tuinieren, wilde kruiden en groenten, Hebreeuwse muziek, gelijkgestemden ontmoeten...enzo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s