Tegenhetlicht

Terug naar de Oude paden

Door de bomen het bos zien

3 reacties

Het lijkt haast wel een hype te worden.Termen als Efraïm en Juda hoor je momenteel te kust en te keur, maar komt et allemaal uit dezelfde bron en wat beogen de mensen die ermee komen?

Om daar achter te komen is het van belang dat men goed leest en onderzoekt, want er zijn echt wel punten waaraan men aandacht moet besteden, vóór men überhaupt verder gaat.

Wanneer men met de een niet meegaat, kan men vaak van de andere kant verwijten verwachten, maar als men weet het juiste pad te bewandelen, is de flexibiliteit aanwezig om tegenstand aan te kunnen.

Uitgaande van het verlossingswerk wat Yeshua deed voor ons om tot de identiteit van Efraïm te komen, ook wel genoemd met de term huis van Yosef, kwamen we meestal daarvoor al tot het onderscheid dat de shabbat en de bijbelse feesten ook voor ons niet weggedaan waren.

Wie kent momenteel niet het nieuws over de commonwealth of Yisrael dot com? Een goed ogende website vol met activiteit en het zou bijna kunnen dat t goed was…

Kijk met wie zij samenwerken…en kijk daar naar de kleine lettertjes onderaan…Als de bijbel ons oproept om te onderzoeken, dat moeten we dat zeker niet nalaten, want het Woord geeft ons richting en ABBA’s Ruach leidt ons in alle waarheid.

Ons terug laten keren naar de Torah van YHWH is goed, maar om ons nu terug te brengen onder de rabbijnse halacha…is dat waar Yeshua ons voor waarschuwde of juist stimuleerde te gaan doen?

We weten van een project waar ook mensen uit Nederland aanwezig waren in Israel om Hebreeuws en joodse cultuur te leren en waarbij men ten zeerste afgeraden werd om messiaanse contacten te onderhouden in Israel zelf. Genoemde website hierboven werkt samen met een andere website die destijds meewerkte met het betreffende project in Israel.  Wanneer mensen onder de rabbijnse halacha gebracht zullen gaan worden, is Yeshua waarschijnlijk in hun ogen minder van belang.

Wanneer men de links van betreffende websites gaat bekijken, komt men tussen de regels hetzelfde beleid tegen.

Om de eenheid te behouden is het van het grootste belang dat men vriendelijk blijft in plaats van zich afzetten tegen. We hebben immers ook onze eigen oude jas als herinnering aan de kapstok hangen? En tot de tijd dat YHWH’s hand ons nog niet één gemaakt heeft in Zijn land, zal het zeker positief van ons getuigen als we vriendelijk blijven, ook al wordt ons geleerd een ander pad te gaan zonder Yeshua los te laten.

Tussen al die bijgeluiden ook een oprecht geluid…

Bney Yosef National gaat uit van het feit dat het Yeshua is die Efraïm/huis van Yosef tot hier gebracht heeft. Daarnaast erkent men de verbondenheid met het land, de inwoners, de geschiedenis, bestemming en identiteit. Ezechiël 37 beschrijft dat YHWH beide huizen één zal maken in Zijn hand.Terug naar rabbijnse halacha is geen optie daar Yosef/Efraïm Juda niet is. Onder hen die van Juda zijn en Efraïm zijn gaan herkennen is Hanoch Young die samen met Ken Rank United2Restore.com hebben opgestart. De te beluisteren video’s zijn verfrissend en relaxed.

Bney Yosef National is geen organisatie of kerk. Het is een beweging van mensen die vaak onafhankelijk van elkaar , op zoek zijn gegaan omdat er iets in hart gelegd was. Zo te zien gaat dat werk verder. Het is een werk van YHWH Zelf, door Hem begonnen op grond van beloftes, die Hij lang geleden door Zijn knechten op heeft laten tekenen.

Ook in Nederland is een contactpunt ontstaan.Zie link onderaan.

Het begon met een zichtbare ontmoeting van mensen die zich geroepen voelden om zich naar Ariel te begeven en daar door het proces van erkennen, belijden te gaan met als gevolg een open deur.Sindsdien zijn diverse activiteiten ontwikkeld…

 

http://www.israelitereturn.com ; http://www.etzbneyyosef.com/ ; http://www.united2restore.com ; http://www.bneyyosefholland.com ;

Beproef de zaken of ze uit YHWH zijn, vriendelijke groet   @Hadassah.

 

 

Auteur: hadassah18

Wat ik denk dat ik doe? Op doorreis. Ik heb YHWH´s Instructies ontdekt die uitgelegd worden in ZIjn hele Woord, die ik Torah ben gaan noemen en daarbij bewust geworden om Zijn Woord zonder menselijke toevoegingen te toetsen. Ik had dat mijns inziens nooit kunnen ontdekken zonder Yeshua.Wie ik ben? Vrouw, moeder, getrouwd én ik heb m'n identiteit gevonden in YHWH´s Torah toen Hij mij liet zien dat er twee huizen zijn oa beschreven in Ezechièl 37.Omdat ik dat niet veel in onze taal tegenkom, dacht ik een stukje van mijn bevinden online te gaan delen,wat ik sinds 2007 daadwerkelijk doe. Ik hou verder van voedsel bereiden volgens de spijswetten en zonder schadelijke E-nummers, tuinieren, wilde kruiden en groenten, Hebreeuwse muziek, gelijkgestemden ontmoeten...enzo

3 thoughts on “Door de bomen het bos zien

 1. Recentelijk was ik in een gemeente alwaar men duidelijk enthousiast was over bovengenoemd initiatief van de bewuste commonwealthofyisrael, zonder naar de kleine lettertjes gekeken te hebben en dat maakte dat ik inspiratie kreeg om nu een en ander op papier te zetten….

 2. Zeker ruim twintig jaar geleden, kregen we een boek toegestuurd met de titel “Who is Israel”van Batya Wootten.
  Naast dat we wisten van een stroming in Nederland, die precies wist te vertellen waar welke bijbelse stam zou gewoond hebben en waarbij bekering naar de Vader inclusief Zijn torah niet op de voorgrond stond, was Batya’s verhaal zo bijzonder dat dat ons wel aantrok in plaats van die andere stroming.
  Batya kreeg te verstaan dat zij haar identiteit als Israel in het Woord zou gaan vinden.Zij kreeg ook te verstaan dat zij zich niet met leringen van mensen moest inlaten omdat de Ruach HaKodesh haar zou leren.
  Dat was precies wat onszelf volledig aansprak.
  Met het lezen van haar boek, begonnen wij onze identiteit eveneens te zien.
  Door Yeshua zijn wij Israel en door de Ruach HaKodesh worden wij geleerd uit YHVH’s geschreven Woord hoe wij kunnen en mogen handelen.
  Het is door YHVH’s Hand en niet door een profeet, mens of wat dan ook, dat wij een volk met Yahudah zullen gaan worden. Wij hoeven hen niet na te gaan doen.

 3. Een belangrijke boodschap brengt Hanoch Young,orthodoxe jood, die samen met Ken Rank United2Restore oprichtte, http://www.united2restore.com/videos/

  Hanoch was ook bij het eerste Congres van Bney Yosef National in Ariel vorig jaar en we ontmoetten hem december vorig jaar in Duitsland tijdens een ontmoeting van Bney Yosef Europe.

  Hanoch is inspirerend en ontwapenend. Wanneer men de video’s van genoemde link bekijkt begrijpt men waarom.
  Hanoch beweegt de christenen niet richting het judaisme, omdat zo geeft hij aan, het huis van Yosef dat niet hoeft te doen.Van hem mag men de geschreven Torah van YHWH doen zonder alle toegevoegde regeltjes en Yeshua aan de kant schuiven is al helemaal geen optie.

  Hanoch heeft de officiële papieren om het huis van Yosef wegwijs te maken in het land van hun voorvaderen, wat hij met veel verve doet.
  Samen met Ken Rank is hij de beweging United2Restore opgestart die jaarlijks deelneemt aan de Jeruzalem Mars tijdens Sukkot.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s