Tegenhetlicht

Terug naar de Oude paden

Initiatief

Een reactie plaatsen

Na een zekere tijd zou de ballingschap van het huis Ephraim in de natiën ten einde zijn, geprofeteerd in de Schriften, wat wij in het algemeen bijbel noemen.
Voor velen lijkt het wat men noemt vreemd vuur, maar als men ertoe komt om het nader te bestuderen aan de hand van het geschreven Woord van YHWH Zelf kan men het niet even terzijde zetten als zijnde dwaling.

Vele uitleggingen door de eeuwen heen hebben ons zicht gegeven dat we een noodzakelijke Verlosser nodig hebben en dat klopt absoluut.
Maar er is meer en daar schrijft Mozes zo duidelijk over in Deuteronomium 30:1,maar ook de apostel Jacobus, die tot de twaalf stammen in de natién werd gezonden.
In de uitleggingen van voorbijgane eeuwen sprak men overigens oprecht met het zicht wat men kreeg, maar dat was niet de gehele waarheid.Dat kwam omdat de tijd van de ballingschap nog niet over was.Nu deze over is, wordt er nieuw licht over de geboden van YHWH gezien en dat wordt als vreemd en misschien wel haast als afvallig beschouwd.

We kunnen dat niet ontwijken;dat komt voor op het pad van de terugkerenden,die én de belijdenis hebben dat Yeshua is gekomen voor onze redding én terugkeren naar YHWH’s geboden zoals ze destijds door Mozes en door de apostelen onderwezen werden.
Wanneer we vasthouden aan de uitleggingen van hen die ná de apostelen kwamen en welke de geboden van Mozes terzijde hebben gelegd als zijnde voorbij, dan zullen we de terugkerenden als vreemd en op een dwaalweg zien.

Maar uiteindelijk aan het einde zal eerstens een overblijfsel van zowel zij die momenteel vasthouden aan de uitleggingen van de kerkvaders en zij, die terugkeren naar Opb 14:12 (Hier is de lijdzaamheid der heiligen; hier zijn zij, die de geboden Elohims bewaren en het geloof van Yeshua) verenigd worden onder één Banier, tesamen met hen die deze wet van Mozes altijd al deden zonder zicht te hebben op Yeshua.
En later zullen dezen zich mogen verwonderen over een schare die niemand tellen kan…
Er zal maar één wet zijn en één Koning en één huis.
Zoals het Woord zegt.

Voor hen die terugkeren en zij die er belangstelling voor hebben om het toetsend te beluisteren,het volgende interview.
Het is zoals Hanoch terecht zegt,dat de echte hereniging door YHWH Zelf gedaan zal gaan worden,maar dat men onderling wel het nodige kan doen,wanneer men dat is gaan zien:

Hanoch Young, Ken Rank Dicussiëren hoe te Handelen in de Twee Huizen Hereniging

Op deze Donderdag in het morgen programma, wordt Gene vergezeld met Kimberley Rogers en onze twee gasten Hanoch Young en Ken Rank voor een openhartige evaluatie over de successen en mislukkingen van United2Restore ( een facebookpagina opgericht door beide gasten om de hereniging van de Twee huizen, Juda en Israel)
Dit is de kern waar de Hebreeuws Nation Radio voor gaat. We hebben een herhaling van Exodus 36:1-7 nodig , waar de kinderen van Israël meer dan genoeg middelen en expertise brachten om de Mikdash te creëren, om een Verenigd Israël te herstellen. Luister naar dit interview met je hele hart en vraag YHWH wat Hij wil dat je doet in dit grote werk aan het einde van het tijdperk – het herstel van het koninkrijk (Hand. 01:06)!

http://hebrewnationonline.com/hanoch-young-ken-rank-discuss-how-to-expedite-two-house-reunification/

Auteur: hadassah18

Wat ik denk dat ik doe? Op doorreis. Ik heb YHWH´s Instructies ontdekt die uitgelegd worden in ZIjn hele Woord, die ik Torah ben gaan noemen en daarbij bewust geworden om Zijn Woord zonder menselijke toevoegingen te toetsen. Ik had dat mijns inziens nooit kunnen ontdekken zonder Yeshua.Wie ik ben? Vrouw, moeder, getrouwd én ik heb m'n identiteit gevonden in YHWH´s Torah toen Hij mij liet zien dat er twee huizen zijn oa beschreven in Ezechièl 37.Omdat ik dat niet veel in onze taal tegenkom, dacht ik een stukje van mijn bevinden online te gaan delen,wat ik sinds 2007 daadwerkelijk doe. Ik hou verder van voedsel bereiden volgens de spijswetten en zonder schadelijke E-nummers, tuinieren, wilde kruiden en groenten, Hebreeuwse muziek, gelijkgestemden ontmoeten...enzo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s