Tegenhetlicht

Terug naar de Oude paden

Wanneer de verloren zoon opstaat en richting Vader gaat….

Een reactie plaatsen

Wanneer de verloren zoon gaat inzien wat hem in die verloren toestand heeft gebracht en hij gaat aannemen dat hij zichzelf in die staat heeft gebracht, krijgt hij gaandeweg nieuw inzicht.
Van de man die alles naar zijn hand kon zetten door het aanzien wat hij genoot en de bezittingen die hij had en waarmee hij een naam had, werd hij een ongeziene,niet herkenbaar, iemand die geen identiteit meer had.
Lo-Ammi ten voeten uit.
In die verloren staat, krijgt hij,en dat is een geschenk, de gelegenheid om na te denken.
Ook krijgt hij, en dat is liefde van Abba YHWH vanwege de onveranderlijke beloften, in die staat gedachten om op te staan om naar zijn Vader te gaan, zijn Abba.
In dat huis waar zijn Abba woont waren andere gewoonten, niet die welke hij buiten dat huis leerde.
Buiten dat huis kenden de mensen zijn Abba niet,laat staan dat zij Zijn Naam kenden.
Zijn Naam die zo’n grote betekenis heeft voor hen die naar Zijn voornemen geroepen zijn.
Meer willen weten over de verloren identiteit van de zogenoemde zoon?
Een van de vele studies over de verloren identiteit van de zoon is deze:

Klik om toegang te krijgen tot Deweg-PDF.pdf

Meer willen weten over de Naam van Abba?
Een van de vele studies over de Naam is deze:
http://www.fossilizedcustoms.com/third.html

Auteur: hadassah18

Van jongsafaan hield ik ervan om wat ik zag te verwoorden. Er waren ervaringen die ik liever schreef dan ze vertellen. Min of meer komend vanuit de rechtse flank van het christelijk geloof zonder kerklid te zijn, kreeg ik liefde voor het geschreven Woord die ook wel bijbel wordt genoemd. Al jong was ik overtuigd van de Weg,maar wist, dacht ik, het juiste pad niet. Maar de Vader wist het en begin dertig was ik, toen Hij mij met een levensveranderende gebeurtenis bevrijdde, wat ik als wederomgeboren beschouw. Die ervaring maakte dat ik Hem wilde dienen, maar Hij mocht het bepalen en dat deed Hij. In 2007 gaf Hij duidelijk aan dat ik mocht gaan delen van wat ik van Hem ontvangen had. Dat onderwerp zag ik in die tijd zelden in Nederland en omstreken. Een groot verlangen is het dat de twee huizen spoedig één kudde worden zoals beschreven in Ezechiël 37 en andere verwijzingen. Ik ben gelukkig getrouwd, moeder en ik heb mijn identiteit gevonden in YHVH's onderwijzingen. Johannes 14:26 is een raad die ik hoog acht. Het geschreven Woord van YHVH krijgt prioriteit. Naast schrijvend delen hou ik ervan om hen die de wil van de Vader willen doen, te ontmoeten en heb een brede belangstelling. Veel verantwoorde onderwerpen hebben mijn belangstelling. Dankbaar dat Hij mij ertoe aanzette om te gaan delen, wandel ik mijn levensreis, vertrouwend dat Hij het wel zal maken. "En zeg de kinderen Israels dat zij voorttrekken" Exodus 14:15

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s