Tegenhetlicht

Terug naar de Oude paden

Between knowing and doing

Een reactie plaatsen

Since we know we belong to the one house Israelites, who splitted into two since king Jerobeam, we shared our experiences with family, friends and wolrdwide, because it is so precious to know who we really are.

We, in general for all of them, who are in the same situation, went through hard times of rejecting, ignoring, because in the eyes of the people who hadnt found this pearl, we were strangers to them.

Strange in our calendar of hebrew view of shabbat and biblical feasts

Strange in our behavior, food, contacts as well, because of the other “strangers” .

It took time to realize that from all the people we shared to, just a very very few had interest and go on with their new journey.

It made me think…

We hadn’t close friends who told us with their heart about their pearl they found. We knew nobody who have that precious present found in the year of 1987 we found shabbat by revelation.

We know that there are different ways to regognize Torah, but what’s the reason people dont take it easily?

Does the seed of this precious revelation take tens of years starting to grow?

Or is it that most of the people dont receive revelation to understand and start with practising Torah?

When I looked back, I saw something…

When we received the revelation of shabbat and more Torah, it took some time to understand who we really were.

The revelation was enough to change into one week from sunday to shabbat  but to act  out of  identity took some time. Awareness came after starting shabbat. It took some years when we received a book called Who is Israel by Batya Wootten and then it was short after reading that we act out of knowing our identity.

Nowadays much more people kwow their identity as Efrayim or Yosef and these people shared like we…

In North America this influence is much bigger than in Europe, but still there is a time between knowing and doing out of the real identity.

Do you have other experiences?

Please share with us!

Lets read Ezekiel 37 slowly with attention, than we see whats going on.. join…approach…both words dont mean that fast..

 

Auteur: hadassah18

Van jongsafaan hield ik ervan om wat ik zag te verwoorden. Er waren ervaringen die ik liever schreef dan ze vertellen. Min of meer komend vanuit de rechtse flank van het christelijk geloof zonder kerklid te zijn, kreeg ik liefde voor het geschreven Woord die ook wel bijbel wordt genoemd. Al jong was ik overtuigd van de Weg,maar wist, dacht ik, het juiste pad niet. Maar de Vader wist het en begin dertig was ik, toen Hij mij met een levensveranderende gebeurtenis bevrijdde, wat ik als wederomgeboren beschouw. Die ervaring maakte dat ik Hem wilde dienen, maar Hij mocht het bepalen en dat deed Hij. In 2007 gaf Hij duidelijk aan dat ik mocht gaan delen van wat ik van Hem ontvangen had. Dat onderwerp zag ik in die tijd zelden in Nederland en omstreken. Een groot verlangen is het dat de twee huizen spoedig één kudde worden zoals beschreven in Ezechiël 37 en andere verwijzingen. Ik ben gelukkig getrouwd, moeder en ik heb mijn identiteit gevonden in YHVH's onderwijzingen. Johannes 14:26 is een raad die ik hoog acht. Het geschreven Woord van YHVH krijgt prioriteit. Naast schrijvend delen hou ik ervan om hen die de wil van de Vader willen doen, te ontmoeten en heb een brede belangstelling. Veel verantwoorde onderwerpen hebben mijn belangstelling. Dankbaar dat Hij mij ertoe aanzette om te gaan delen, wandel ik mijn levensreis, vertrouwend dat Hij het wel zal maken. "En zeg de kinderen Israels dat zij voorttrekken" Exodus 14:15

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s