Tegenhetlicht

Terug naar de Oude paden

Uitdaging/challenge voor eenheid

Een reactie plaatsen

Al een poosje volg ik het blog van een paar engelsprekenden.En nu we ook allen aanwezig waren bij het Bney Yosef Congres ben ik extra alert geworden.
Een van hen is die van Natsab…welke Pete Rambo heeft opgezet.
Deze keer een onderwerp welke direct mijn aandacht heeft, namelijk het ontleden van zaken die zowel eenheid kunnen bevorderen en verschillen tegen het licht houden.
Vanwege prioriteiten zijn de verschillen haast een eigen leven gaan leiden, in ieder geval heeft et geresulteerd in veel verschillende gebouwen en denominaties.En de punten waarover men het eens is, zijn verwaarloosd.
En dat kan anders, want zoals Pete terecht naar voren haalt, we weten bij de meeste zaken niet eens exact hoe de vork precies in de steel steekt.
En dat komt weer, omdat de Maker het ons niet allemaal ineens of misschien in sommige zaken nooit zal openbaren.
Als het niet zo ernstig was, zou je er haast om moeten lachen…
Maar we hebben nu de sleutel en aan ons om de paden recht te maken…
Jesaja 62:10
Gaat door, gaat door, door de poorten, bereidt den weg des volks; verhoogt, verhoogt een baan, ruimt de stenen weg, steekt een banier omhoog tot de volken!”


Daniël 12:4 “En gij, Daniel! sluit deze woorden toe, en verzegel dit boek, tot den tijd van het einde; velen zullen het naspeuren, en de wetenschap zal vermenigvuldigd worden.”

Pete vervolgt in zijn betoog iets cruciaals wat ik zal proberen te vertalen…
“Ik durf te raden dat meer dan 2 / 3e van alle Messiaanse het erover eens dat,

1.er in het einde, één Lichaam, één Elohim, één geloof, één doop zal zijn.
2.Abba YHVH één Torah / wet voor Israël heeft en de vreemdeling die met hen vertoeft.
3.geloof in Yeshua is cruciaal voor het invoeren van het Verbond.
4. Yeshua wil dat we groeien in eenheid en vrede.
5.de vervallen Tent van David zal worden hersteld!

Waar sprake is van onenigheid, met name op het gebied van ‘Two House’ theologie, is HOE Abba het Koninkrijk herstelt aan Israël. We zijn het niet oneens dat het zal gebeuren, maar we vallen over de vraag HOE het zal worden gedaan. En, die meningsverschillen, vooral wanneer bekeken door nieuwe mensen die uit de christelijke kerk getrokken zijn om de Messias te volgen en gehoorzamen aan Zijn wet, leiden tot verwarring en afstand nemen.
Tot zover Pete Rambo.

Daarbij zie ik eveneens, bewust geworden, door iemand uit het andere huis, dat het voor Yahudah echt niet aantrekkelijk is naar een groep mensen te gaan die weliswaar de Torah hebben ontdekt,maar onderling zo ontzettend verschillen en vanwege het verschil een andere denominatie hebben opgebouwd.
Yahudah kan het ook wel oneens zijn met hun broeders maar ze gaan door dezelfde deur weer naar buiten.
Het wordt tijd dat we omkeren en schoon schip gaan maken, zeker wanneer we de sleutel hebben ontvangen en zijn gaan zien…
Met google-vertaling is Pete goed te volgen in zijn relaas…
http://natsab.com/2015/06/12/shooting-ourselves-in-the-foot/

Auteur: hadassah18

Wat ik denk dat ik doe? Op doorreis. Ik heb YHWH´s Instructies ontdekt die uitgelegd worden in ZIjn hele Woord, die ik Torah ben gaan noemen en daarbij bewust geworden om Zijn Woord zonder menselijke toevoegingen te toetsen. Ik had dat mijns inziens nooit kunnen ontdekken zonder Yeshua.Wie ik ben? Vrouw, moeder, getrouwd én ik heb m'n identiteit gevonden in YHWH´s Torah toen Hij mij liet zien dat er twee huizen zijn oa beschreven in Ezechièl 37.Omdat ik dat niet veel in onze taal tegenkom, dacht ik een stukje van mijn bevinden online te gaan delen,wat ik sinds 2007 daadwerkelijk doe. Ik hou verder van voedsel bereiden volgens de spijswetten en zonder schadelijke E-nummers, tuinieren, wilde kruiden en groenten, Hebreeuwse muziek, gelijkgestemden ontmoeten...enzo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s