Tegenhetlicht

Terug naar de Oude paden

Naderen

Een reactie plaatsen

Naderen is investeren
Naderen is een handeling
Er zijn er die nog geen besef hebben hoe en waar te naderen
En er zijn er die op de een of andere reden niet in staat zijn om te naderen en zij moeten het van verslagen hebben.

Ik besef terdege dat het naderen waarvan ik getuige ben, niet zo bekend is, omdat het tussen al het aanprijzen van andere soortgelijke zaken, haast niet opvalt en dat heeft me aan het denken gezet.

Misschien was het een kleine twintig jaar geleden dat ik het boek van Batya Wootten las, welke ging over identiteit. De titel daarvan is “Who is Israel”. In dit boek lazen we haar hartsvraag en de aanwijzingen die zij kreeg op haar zoektocht. Deze aanwijzingen werden min of meer de onze. Samengevat, door het Woord en Zijn Ruach haKodesh (Heilige Geest) kwam Batya tot de overtuiging Israeliet te zijn uit het huis van Israel, ook wel Yosef of Efraïm genoemd. Het andere huis zoals we in het Woord lezen kunnen is huize Judah. Ik heb over die twee al eerder geschreven.

Het is een ander onderwerp om uit te leggen dat die twee eigenlijk twee helften zijn en straks die ene boven allen. Waar ik op verder wil gaan is het naderen.

In de aanloop naar het eerste Congres van Bney Yosef National, afgekort als BYNC, werden wij als het ware voorbereid om met alle verschillen die in de zonen van Yosef aanwezig zijn, elkaar te ontmoeten in eenheid, vertrouwen, respect en toewijding.
Ephraim en Rimona Frank, een echtpaar dat in Israel leeft, beklemtoonde dat dit Congres geen organisatie is en zal worden. Ook is er van hiarchie geen sprake en een “kleur” richting links of rechts is ook niet aan de orde.. Er is geen jaarlijks contributiegeld verschuldigd. Het blijft een beweging van mensen die elke keer opnieuw vrijelijk kunnen intekenen om de ontmoeting/reünie mee te maken.
Wel zijn er een paar richtlijnen voor Yosef(1), te weten en kortgezegd:
Belijdenis van Yeshua
Praktiseren van Torah
Liefde tot het land en Judah

Daarnaast evangeliseren (2) wij niet in Israel, daar wij door onze levensstijl behoren te laten zien vanwaar wij gekomen zijn. Dat zou voldoende mogen zijn. Dan ontstaat er aanleiding tot vriendschap waarin wij in een gelijkwaardige sfeer aan elkaar kunnen delen. Voor mij persoonlijk werd de gelijkenis van de weggelopen zoon een leidraad, waarvan ik in een eerder stadium details ontdekte voor het Yosefkamp.
https://tegentlicht.com/2017/06/06/waar-start-het-herstel-van-yosef/

Dat is duidelijk. Geen verborgen agenda. Yeshua in het midden van ons, die aan ons door Zijn verlossingswerk onze identiteit teruggaf.

We maakten inmiddels drie Congressen mee in Ariel en het concept blijft dezelfde.
Ephraim en Rimona Frank,die deze Congressen voorbereiden, benadrukken dat de Vader het bouwen moet en dat wij allen afhankelijk zijn van Zijn zegen.
Er is een website online waar het een en ander over deze Congressen staat. Ook zijn er video’s te zien die opgenomen zijn op een of meerdere Congressen.We lezen er eveneens stukje bevinding van deelnemers.
Te beginnen bij de eerste: http://www.etzbneyyosef.com/FirstCongress.html#Comments
Vanaf de start van deze ontmoetingen in Ariel waren er niet uitsluitend Efraimieten, ook uit Judah waren er bij en wij hebben van het begin af aan geen onderscheid ervaren. Voor ons was het thuiskomen in de breedste zin des woords. We ervoeren een traject van het naderen, zoals dat zo ontroerend in Ezechiël 37 wordt verhaald.
Uit dat eerste Congres kwamen initiatieven voort, zowel landelijk als op wereldniveau.
Zowel in Noord Amerika alswel in Europa werden teams opgezet, waaruit activiteiten werden ontwikkeld.
Onze zoon was bij de Summit van Bney Yosef North America.  We zijn inmiddels bekend met National Shabbat opgezet door Tzefanyah Pappas, Remnant Road Radio en meer activiteiten.
Omdat wij allen de deelnemers kennen, weten we ook wie wat opstartte en zodoende kunnen we elkaar helpen de juiste richting aan te wijzen.

In Europa werd een coördinatieteam, Bney Yosef Europeteam, opgezet met diverse afgevaardigden uit specifieke Europese landen.Los daarvan zijn er afgevaardigden die met ons in nauw contact staan.
Voorwaarde is wel, dat men voor deze functies, aan tenminste één Congres heeft deelgenomen. Dan blijft het voor iedereen duidelijk, overzichtelijk en vooral betrouwbaar, daar wij de Congrescondities(1) onderschrijven.
Wilt u meer over het reilen en zeilen in Europa weten, schrijf maar naar bneyyosefholland@hotmail.com
daar ik, Hadassah zowel contactpersoon ben voor Nederland alswel Coördinator voor Europa.
In Europa hadden we een follow up conferentie, gehouden in Memmingen, gevolgd door een ontmoeting op Europees niveau in Nederland, welke in Gees plaatsvond.
Verder hebben we in Nederland al enkele tours verzorgd waaronder een van James en Liz Block en Epraim en Rimona Frank.

In 2016 zijn we in Nederland met ontmoetingen begonnen in de vorm van een picknick, die inmiddels min of meer bekend staat als Picknick Bney Yosef Holland Picknick, die we zomers op een buitenlokatie houden en s’winters binnen.
Spontaan zijn de kampeerweekenden ontstaan, om zo meer tijd te krijgen met elkaar in contact te komen. Recentelijk is er weer een geweest met zowel zelfstandige jongren alswel families. Een verslag hiervan:
https://bneyyosefholland.wordpress.com/2018/06/18/impressie-kampeerweekend-15-tot-17-juni-2018/
We sturen een rondzendmail uit naar belangstellenden die dat zelf aangeven. Aan werven doen we niet, we maken bekend.
Het is een werk wat we aangingen en als de Vader bouwt, zal het zegen en voortgaan. Daarom is onze focus op de Vader Die ons door Zijn Ruach leren en leiden wil. Onze focus is niet op onszelf en onze talenten.
Ook bij onze landelijke activiteiten houden wij de richtlijnen voor Yosef aan die we vanuit Israel meenamen.
Het is niet de bedoeling dat wij een organisatie of gemeente opzetten. Het naderen is er een van het ene huis tot het andere en dat is toch een nationaal gebeuren. Nationaal in de zin van het gehele volk, ook wel bekend als de kinderen Israels en deze kinderen zijn overal in de vier hoeken der aarde,zoals het Woord getuigt.

Het voert te ver om alle activiteiten binnen het Bney Yosef gebeuren aan u voor te stellen, en dat komt omdat zij talrijk zijn. Teveel voor dit verslag, maar u kunt altijd vragen waar wat is.

James Block was onlangs in Nederland met zijn vrouw en daarvan zijn opnames gemaakt bij de Shammar gemeente te Den Haag. James en Liz wonen in Jeruzalem en zijn bekend met het ontwaken van Yosef. Zij beiden namen deel aan het eerste Congres.
Tijdens de feesten zijn er ontmoetingen in het Independentspark voor hen die er wonen en hen die op bezoek zijn.

Wij houden zoveel als in ons vermogen is, bij wat er zoal gebeurt en geven dat door op https://bneyyosefholland.wordpress.com/
Zoals onze ontmoetingen tijdens het derde Congres met brother Harry en Shira Nussdorf, nu getrouwd met David Trakhtman

Naderen
Doe gij ze dan naderen, het een tot het ander tot een enig hout; en zij zullen tot een worden in uw hand. Ezechiël 37: 17

Met eerbied geschreven: Gewisselijk, Elohim YHVH zal geen ding doen, tenzij Hij Zijn verborgenheid aan Zijn knechten, de profeten, geopenbaard hebbe.Amos 3:7

Zegen en shalom, Hadassah

(1)Richtlijnen voor Yosef: Belijdenis van Yeshua
Praktiseren van Torah
Liefde tot het land en Judah
(2) https://tegentlicht.com/2016/03/26/is-er-een-verschil-tussen-evangeliseren-en-delen/

Auteur: hadassah18

Van jongsafaan hield ik ervan om wat ik zag te verwoorden. Er waren ervaringen die ik liever schreef dan ze vertellen. Min of meer komend vanuit de rechtse flank van het christelijk geloof zonder kerklid te zijn, kreeg ik liefde voor het geschreven Woord die ook wel bijbel wordt genoemd. Al jong was ik overtuigd van de Weg,maar wist, dacht ik, het juiste pad niet. Maar de Vader wist het en begin dertig was ik, toen Hij mij met een levensveranderende gebeurtenis bevrijdde, wat ik als wederomgeboren beschouw. Die ervaring maakte dat ik Hem wilde dienen, maar Hij mocht het bepalen en dat deed Hij. In 2007 gaf Hij duidelijk aan dat ik mocht gaan delen van wat ik van Hem ontvangen had. Dat onderwerp zag ik in die tijd zelden in Nederland en omstreken. Een groot verlangen is het dat de twee huizen spoedig één kudde worden zoals beschreven in Ezechiël 37 en andere verwijzingen. Ik ben gelukkig getrouwd, moeder en ik heb mijn identiteit gevonden in YHVH's onderwijzingen. Johannes 14:26 is een raad die ik hoog acht. Het geschreven Woord van YHVH krijgt prioriteit. Naast schrijvend delen hou ik ervan om hen die de wil van de Vader willen doen, te ontmoeten en heb een brede belangstelling. Veel verantwoorde onderwerpen hebben mijn belangstelling. Dankbaar dat Hij mij ertoe aanzette om te gaan delen, wandel ik mijn levensreis, vertrouwend dat Hij het wel zal maken. "En zeg de kinderen Israels dat zij voorttrekken" Exodus 14:15

Plaats een reactie